PODGORIA COTEȘTI – Aroma tradiției

Țara viei și vinului

Podgoria Cotești este la fel de celebră ca și restul podgoriilor din Vrancea. Cu o istorie de peste 600 de ani, este o podgorie în totalitate valahă. Podgoria Cotești este compusă din localitățile Faraoane, Cîrligele, Budești, Cotești, Urechești, Popești și Tâmboiești, suprafața viticolă fiind de aproximativ 12.000 hectare.
Compozitia geologica a solului este alcatuită din straturi de prundiș și pietriș care formează solurile aerate favorabile dezvoltării viței de vie. Solul prezintă o culoare roșie-brună. În timpul zilei absoarbe căldura razelor de soare pe care o cedează în timpul nopții. Această proprietate a solului, face ca vița de vie, în această zonă, să prezinte calități deosebite.

VINUL DE COTEȘTI

Carpații de Curbură formează un adăpost natural, pantele line și largi cu expoziție sudică prezintă un debuseu mare de evacuare a aerului rece.

Toate aceste condiții naturale, în care se dezvoltă vița-de-vie pe aceste meleaguri, fac ca soiurile Fetească Neagră, Merlot, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc să prezinte proprietăți nebănuite.
Prelucrarea strugurilor și prepararea vinurilor se realizează de către viticultori cu experiență oferind consumatorilor posibilitatea achiziționării unor vinuri de înaltă calitate.